Hronika

Ubio stričevića zbog šume?

Ubio stričevića zbog šume?
Ubio stričevića zbog šume?

NOVI GRAD - Mirko Radoš (39) iz Novog Grada uhapšen je zbog sumnje da je u petak u Kršlju hicima iz puškomitraljeza ubio stričevića Momira Radoša (54).

Mirko je predat Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije donesena odluka o prijedlogu pritvora.

Naime, ubistvu je prethodio verbalni sukob između Mirka i Momira na lokalnom putu u Kršlju. Posvađali su se zbog šume i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, a zbog čega je ova porodica decenijama u sukobu.

Mirko je navodno došao da opomene Momira da ne smije sjeći šumu, zbog koje su prije nekoliko godina završili i na sudu. Nakon svađe Mirko je otišao po puškomitraljez koji je skrivao u blizini kuće, te se vratio na put i ispalio kratki rafal u Momira. Potom  je otišao u svoju kuću i pozvao policiju, te im rekao šta je uradio.

Momir je od zadobijenih povreda umro na putu prema prijedorskoj bolnici. Obdukcijom Momirovog tijela je utvrđeno da je zadobio četiri rane i jedno okrznuće po nogama i zadnjici.

Preminuo je usljed iskrvarenja iz raskidanih velikih krvnih sudova donjih ekstremiteta. Članovi porodice Mirka Radoša rekli su da im je Momir duže vremena pravio štetu na imanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije