Hronika

Ubistvo Cicmila izvršeno na sličan način kao i jedno ubistvo u Banjaluci

Ubistvo Cicmila izvršeno na sličan način kao i jedno ubistvo u Banjaluci
Ubistvo Cicmila izvršeno na sličan način kao i jedno ubistvo u Banjaluci

MOSTAR - Policija još uvijek traga za ubojicom Božidara Cicmila, vlasnika poduzeća "Moj taksi" u Mostaru, a kao jedan od mogućih motiva ubojstva spominje se njegova kriminala prošlost i povezanost s kriminalnim miljeom u Crnoj Gori, kao i navodna povezanost s međunarodnim krijumčarenjem narkotika, kao i sličnost sa ubistvom u Banjaluci.

Kada je pitanju istraga ubistva, policija je do sada ispitala veći broj eventualnih svjedoka te privela pet osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s ubistvom u bilo kojem svojstvu, posebno kao mogući pomagači, rekao je u petak Ramiz Hasić, načelnik Sektora krim. policije MUP-a HNŽ-a na konferenciji za novinare u Mostaru. On je kazao kako policija u najkraćem roku namjerava saslušati još 33 osobe koje su na bilo koji način bile povezane s Cicmilom, bilo kroz njegovo poduzeće, bilo da se mogu na bilo kakav način dovesti u vezu s ovim počinjenim kaznenim djelom.

Takođe, policija posjeduje i snimak s nadzorne kamere na kojoj se napadaču ne vidi jasno lice kako bi ga se moglo prepoznati, no na snimci se vidi da ubojica hramlje, a što je potvrdio i jedan od svjedoka koji nije jasno mogao razabrati ubojičine crte lica zbog čega se ne može napraviti njegov fotorobot. Ubica nije bio maskiran, a policija još uvijek nema informaciju je li koristio rukavice.

Hasić nije htiuo spekulisati o tome postoji li mogućnost da ubica nije bio državljanin BiH, ali za to, po njegovom mišljenju postoji velika mogućnost.

Što se tiče forenzičkih dokaza, iz policije se nadaju kako će imati dovoljno trgova i dokaza koji će im pomoći u otkrivanju mogućeg počinitelja.

Načelnik sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a potvrdio je kako je Cicmil, koji je bio pripadnik specijalne policije, bio predmet zanimanja i kriminalističkih obrada domaćih i regionalnih agencija kao sigurnosno interesantna osoba.

Na pitanje novinara je li ubistvo bilo pomno planirano, Hasić je odgovorio potvrdno.

Čahure koje su nađene na mjestu ubojstva mogu se povezati i s ranijim ubistvima koja su počinjena na sličan način, a iz policije su potvrdili da je ubojstvo Cicmila izvršeno na vrlo sličan način kako i jedno ubistvo u Banjaluci.  

"Modus izvođenja ubistva je vrlo sličan s jednim ubistvom u Banjaluci“, zaključio je Hasić, koji je za sada odbacio mogućnost da je Cicmil bio žrtva reketa.

Inače, Cicmil je nakon izlaska iz zatvora odlučio napustiti Crnu Goru te se nastaniti u Mostaru, gdje je otvorio poduzeće za taksi prevoz koje zapošljava oko 100 ljudi.

Cicmil je ubijen u Mostaru u sred bijela dana, a nakon što je u njegovom smjeru ispalio pun okvir metaka, ubica je pobjegao s lica mjesta i za njim se intenzivno traga.

Inače, što se tiče sigurnosne situacije u gradu Mostaru u kontekstu posljednjeg događaja, odnosno Cicmilovog ubojstva, komesar policije Ilija Lasić sigurnost u Gradu je ocijenio dobrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije