Hronika

Učenik umro na odmoru

Učenik umro na odmoru
Učenik umro na odmoru

ZENICA - Desetak dana nakon tragične pogibije pet rudara u jami Raspotočje Zenica je ponovo u šoku. Pod još nerazjašnjenim okolnostima danas je nešto prije 10 časova u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" smrtno stradao učenik petog razreda H.M. (11).

Istraga o slučaju je još u toku, a stručna saradnica u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Azra Isaković potvrdila je da je dječak smrtno stradao za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave.

Prema izjavama učenika, koji su u šoku, a nastava u školi je momentalno prekinuta, sumnja se da je tokom odmora došlo do guranja dva učenika, da je, navodno, H.M. u tom trenutku pri padu potiljkom udario u klupu, nakon čega je izgubio svijest.

"Brzo smo reagovali i razredni starješina je pozvao Hitnu pomoć, koje je u blizini, ali pomoći nije bilo. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt", kazali su u ovoj školi.

Iz MUP-a ZDK nema zvaničnih informacija, osim da je istraga u toku i da će po njenom okončanju javnost biti obaviještena.

Od drugara stradalog učenika saznajemo da je on bio izuzetno miran dječak, omiljen među vršnjacima.

"Trenirao je fudbal, živi nedaleko od škole. Koliko znam, njegovi roditelji, koji su ga često pratili do škole, imaju još jedno dijete", kazao nam je Senad, školski drugar preminulog učenika.

Direktor škole u centru Zenice, po mnogima jedne od najbolje organizovanih kada su u pitanju red i disciplina, Esad Ćorović, kaže da nikada u ovom objektu nije bilo problema.

"Svi smo u šoku. Velika je ovo tragedija. Mi u školi nemamo problematične djece. Ne znam šta se tačno dešavalo na odmoru. To će istraga utvrditi", rekao je Ćorović.

Školu su danas posjetili Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i mnogi drugi. Prema riječima Ćorovića, nastava u školi je obustavljena do daljeg.  Po nalogu dežurnog tužioca sutra će biti obavljena obdukcija stradalog učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije