Hronika

Učenike u internatu pretukli letvama

Učenike u internatu pretukli letvama
Učenike u internatu pretukli letvama

SANSKI MOST - Šest učenika Srednje poljoprivredne škole "Sanus futurum" u Sanskom Mostu lakše je povrijeđeno nakon što su ih u utorak naveče letvama napale tri odrasle osobe u internatu ove obrazovne ustanove.

Policija je nakon ovog incidenta privela i identifikovala napadače M.H., M.L. i S.S., starosti između 22 i 24 godine, iz Sanskog Mosta.

Napadnuti učenici, koji nisu željeli da im otkrivano imena, kažu da su se M.H., M.L. i S.S. dovezli pred objekat internata u opel kadetu te su odmah po izlasku počeli galamiti i vrijeđati učenike koji su se nalazili ispred zgrade.

"Imenom su zvali jednu našu drugaricu upućujući psovke i prijetnje učenicima. Kada smo ih zamolili da prestanu, krenuli su prema ulazu u internat", pričaju napadnuti učenici.

Dodaju da je tada nastala panika te da je većina učenika počela bježati dok su oni hrabriji krenuli da se suprotstave napadačima.

"U holu ulaza su se nalazile letve koje su oni dograbili i počeli su da nas udaraju njima po glavi i tijelu. Udarali su i čuvara, kao i vaspitačicu, koja je došla da vidi o čemu se radi", pričaju učenici.

Dodaju da su se u međuvremenu njihove kolege organizirale te krenule da se suprotstave napadačima, koji su potom, brojčano nadjačani, sjeli u automobil i pobjegli.

Na lice mjesta ubrzo je došla policijska patrola, koja je sačinila zapisnik o događaju, a ubrzo nakon toga napadači su privedeni u Policijsku stanicu Sanski Most.

Iako u policiji nisu željeli govoriti o motivima napada, nezvanično saznajemo da je jedna od učenica koje borave u internatu, prije izvjesnog vremena, posudila duks od jednog od napadača. Oni su potom, navodno, došli da bi vratili duks, a ne isključuje se da su bili pijani.

Prema riječima Munira Talića, komandira Policijske stanice Sanski Most, istraga je u toku, a krivično djelo je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje, te su protiv napadača podnesene zakonom predviđene mjere.

Također, nezvanično saznajemo da su dvojica napadača bivši policajci i osobe poznate po brojnim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije