Hronika

Uhapšen Banjalučanin u Hrvatskoj sa 26 kilograma marihuane

Uhapšen Banjalučanin u Hrvatskoj sa 26 kilograma marihuane
Uhapšen Banjalučanin u Hrvatskoj sa 26 kilograma marihuane

SPLIT - Više od 26 kilograma opojne droge marihuane vrijedne više od milion kuna, pronašla je splitska policija u ličnom vozilu marke tojota, BIH registarskih oznaka, na izlazu s autoceste A 1 u Dugopolju, a dva su strana državljana uhapšena, izviješćeno je poslijepodne na vanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Droga je pronađena juče, a uhapšeni su državljanin Bosne i Hercegovine 30-godišnji muškarac sa šireg područja Banjaluke te državljanin Srbije 49-godišnji Beograđanin koji se i dalje nalaze na kriminalističkom istraživanju u policiji.

Akciju hvatanja dvojice dilera proveli su splitski policajci Odjela  riminaliteta droga u saradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako je navedeno, splitski inspektori za droge i njihove kolege iz Postaje granične policije Trilj su juče na području Dugopolja u terencu tojota, BIH registarskih oznaka, zatekli dvojicu muškaraca, a prilikom pregleda vozila policijski pas je otkrio drogu. Na temelju naloga sudije istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kilograma i 850 grama. 

Policija osnovano sumnjiči dvojicu muškaraca da su u posebno napravljenom dijelu vozila prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz Srbije u Republiku Hrvatsku, a imali su namjeru dalje je prodati na području Splitsko-dalmatinske županije.

Policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila kome je marihuana trebala biti isporučena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije