Hronika

Uhapšen Husein Isaković iz Bužima

Uhapšen Husein Isaković iz Bužima
Uhapšen Husein Isaković iz Bužima

SARAJEVO - Husein Isakovića (46) iz Bužima, koji je pod istragom zbog ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u ovom mjestu, uhapšen je na Graničnom prelazu Maljevac, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Hapšenje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Granične policije po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru istog predmeta u kojem je nedavno uhapšeno sedam lica osumnjičenih za ratne zločine u Bužimu.

S obzirom da se Isaković nalazio van BiH, na zahtjev Tužilaštva BiH raspisana je policijska potraga, te je on lišen slobode čim je stupio na tlo BiH.

Isaković je pod istragom i tereti se da je, kao pripadnik Vojne policije 505. brigade 5. korpusa takozvane Armije RBiH, zajedno sa drugim osumnjičenima, učestvovao u ratnom zločinu počinjenom u bivšem hotelu "Radoč" u Bužimu koji je služio kao zatvor.

U ovom zatvoru ubijeno je osam zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske, jedan zarobljeni pripadnik Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna i tri civila simpatizera Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

U ovom zatvoru nezakonito su držani civili i ratni zarobljenici koji su bili izloženi mučenjima, silovanjima i nečovječnom postupanju.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu koji će, nakon što ga ispita, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije