Hronika

Uhapšen još jedan carinski službenik

Uhapšen još jedan carinski službenik
Uhapšen još jedan carinski službenik

SARAJEVO - Postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici Granične policije BiH jutros su na Aerodromu Sarajevo lišili slobode carinskog službenika, zaposlenog u UIO BiH, koji je osumnjičen da je počinio koruptivna kaznena djela za koja se vodi istraga u okviru akcije kodnog naziva "Gold“.

Osobe obuhvaćene ovom istragom osumnjičene su da su počinile koruptivna kaznena djela - davanja i primanja dara i drugih oblika korisiti, kao i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, vezane za carinske procedure prilikom uvoza robe preko Carinske ispostave na Aerodromu Sarajevo.

Osumnjičeni koji je jutros lišen slobode, uposlen je u jedinici pri carinskim organima, koja je zadužena za otkrivanje i spriječavanje krijumčarenja i carinskih zloupotreba, odnosno u Sektoru za borbu protiv krijumčarenja i suzbijanje carinskih prevara u Regionalnom centru Sarajevo, u okviru Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon što postupajući tužitlac ispita osumnjičenog, donijeće odluku o upućivanju prijedloga za određivanje pritvora, ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Istraga u predmetu kodnog naziva Gold se nastavlja u pravcu podizanja optužnice protiv većeg broja osoba za niz koruptivnih kaznenih djela, počinjenih u proteklih šest mjeseci, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije