Hronika

Uhapšen lopov: Pljačkao kuće i džamije na području Foče

Uhapšen lopov: Pljačkao kuće i džamije na području Foče
Uhapšen lopov: Pljačkao kuće i džamije na području Foče

FOČA - Muškarac E.M., nastanjen na području Kantona Sarajevo, uhapšen je zbog sumnje da je obio 22 objekta u selu Izbišno, u opštini Foča.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode osumnjičenog i predali ga policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, nakon saznanja da se može dovesti u vezi s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Podsjećanja radi, Stanici javne bezbjednosti Foča je 27. augusta ove godine prijavljeno da je u toku noći, u selu Izbišno, izvršeno više teških krađa obijanjem porodičnih kuća i pomoćnih objekata.

Uviđajem je utvrđeno da su navedenog dana obijena 22 stambena objekta, među kojima i objekat mjesne zajednice i džamije, te da je iz unutrašnjosti otuđena veća količina električnog i ručnog alata, motokultivatori, motorne pile i drugi alat, te pričinjena materijalna šteta od više hiljada konvertibilnih maraka.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su od osumnjičenog privremeno oduzeli otuđene predmete, koji će biti vraćeni vlasnicima, saopćeno je danas iz CJB Istočno Sarajevo.

Izbišno je povratničko selo u kojem su kuće u većini slučajeva obnovljene i u kojima vlasnici ne žive, navode iz ovog Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije