Hronika

Uhapšen migrant sa falsifikovanim dokumentima

Uhapšen migrant sa falsifikovanim dokumentima
Foto: Arhivska fotografija | Uhapšen migrant sa falsifikovanim dokumentima

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su migranta porijeklom iz Alžira, koji je pokušao izaći iz BiH s falsifikovanom ličnom kartom Francuske koja je glasila na drugo ime.

Migrant, koji je uhapšen u subotu, 17. novembra, na letu za Beč, nije posjedovao druge dokumente, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, uz izvještaj o krivičnom djelu predat je tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje. Falsifikovani dokument je privremeno oduzet.

Pripadnici Jedinice granične policije Doljani juče su uhapsili lice čiji su inicijali E.Š. nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Ljubuški raspisala potragu zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda.

On je kontrolisan pri ulasku u BiH na prelazu Orahovlje i predat službenicima Policijskoj upravi Ljubuški.

Dan ranije, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Brčko uhapšen je državljanin SAD čiji su inicijali M.K. jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog teške krađe. On je predat službenicima Policijske uprave Lukavac.

Na prelazu Hadžin potok na ulasku u BiH službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša uhapsili su lice čiji su inicijali LJ.N. jer je za njim Policijska stanica Kozluk raspisala potragu zbog teške krađe. Predat je službenicima Policijske stanice Kozluk.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla prošlog petka su predali lice čiji su inicijali A.H. službenicima Policije Brčko distrikta nakon što je utvrđeno da ga ovaj organ potražuje zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda. On je kontrolisan na letu iz Ajndhovena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije