Hronika

Uhapšen mladić koji se slikao sa zaklanom životinjom

Uhapšen mladić koji se slikao sa zaklanom životinjom
Foto: N.N. | Uhapšen mladić koji se slikao sa zaklanom životinjom

SARAJEVO - Sarajevska policija uhapsila je sinoć Faruka Hadžića (30) iz Sarajeva, koji je na sebe skrenuo veliku medijsku pažnju tako što je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa zaklanom životinjom, za koju je napisao da se radi o psu.

"Policijski službenici lišili su slobode H.F., rođenog 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinja", saopšteno je danas iz MUP-a KS.

Mediji su juče objavili spornu objavu na Facebooku. Naime, on je iznad fotografija napisao: "Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni".

Nakon sporne objave, mnogobrojni aktivisti za zaštitu životinja podijelili su ovaj status sa fotografijama, koji su potom prenijeli i mediji.

Hadžić je potom kazao kako "je klao jarca za stelju, te se samo želio našaliti s prijateljem". To je, međutim, ipak morao objasniti u policijskoj stanici.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, on je nakon hapšenja predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.O slučaju je obaviješten i kantonalni tužilac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije