Hronika

Uhapšen osumnjičeni: Zatukao majku do smrti pa je bacio kraj puta

Uhapšen osumnjičeni: Zatukao majku do smrti pa je bacio kraj puta
Uhapšen osumnjičeni: Zatukao majku do smrti pa je bacio kraj puta

LIVNO - U kantonalno Tužilaštvo u Livnu priveden je muškarac osumnjičen da je majci nanio teške povrede glave usljed kojih je preminula, rekao je portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Ismeta Smajić (69) iz sela Donje Ravno kod Kupresa pronađena je u nedjelju ujutro pored regionalnog puta Mokronoge - Ravno u besvjesnom stanju i sa teškim povredama glave zbog kojih je istog dana preminula u Kantonalnoj bolnici "Fra Mihovil Sučić". 

Vrdoljak je rekao da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila od teških povreda glave za koje je osumnjičen  njen sin koji je tokom kriminalističke obrade u kantonalnom MUP-u negirao da je majci nanio povrede od kojih je preminula.

Istragu o ovom krivičnom djelu vodi kantonalni tužilac Mladen Stojanović koji će, vjerovatno, za osumnjičenog zatražiti izricanje mjere pritvora od 30 dana.

Prema nezvaničnim informacijama, Smajićeva je živjela sama od penzije drugog supruga sa kojim je u bračnoj zajednici bila svega tri mjeseca, a njen sin, koji je osumnjičen za ubistvo iz koristoljublja, živio je u Bugojnu, povremeno kod majke u Ravnom, ali i u drugim krajevima Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije