Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo advokatice

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo advokatice
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo advokatice

BIHAĆ - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na graničnom prelazu Izačić, nadomak Bihaća, Muhameda Budimlića (52), koji je osumnjičen za ubistvo advokatice Jasmine Koričić, prije nešto više od tri sedmice u Bihaću.

On bi tokom dana trebalo da bude predat MUP-u USK na dalje postupanje, s obzirom na to da je za njim ranije raspisana potjernica, a danas saslušan u Tužilaštvu USK, koje vodi istragu u ovom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, Budimlić je doputovao iz Austrije, gdje živi i radi, kako bi se dobrovoljno predao policijskim organima, nakon što su prije nekoliko dana policijski istražitelji preko članova porodice stupili s njim u kontakt. Prema tim informacijama, Budimlić negira da ima bilo kakve veze s ovim slučajem.

Inače, on je iz zaseoka Podgredine, koji se nalazi u mjesnoj zajednici Stijena, nadomak Cazina, a već decenijama živi i radi u austrijskom gradu Salcburgu. Policija ga sumnjiči da je postavio eksplozivnu napravu, koja je usmrtila Koričićevu, a navodni motiv za ubistvo je sudski spor kojeg je Budimlić prije više godina vodio s bivšom suprugom Fatimom i sinom Hasanom, u vezi s raspodjelom imovine.

U tom sporu njegovu bivšu suprugu i sina zastupala je upravo Koričićeva, kada im je pripao veći dio nekada zajedničke imovine, s čim se Budimlić nikada nije mogao pomiriti. Prema izvorima bliskim istrazi, policijski istražitelji su, prilikom pregleda sudskih slučajeva koje je vodila Koričićeva, označili Budimlića kao jednog od osumnjičenih, ali je on u tom trenutku već bio otputovao u Austriju. Rezultati analize DNK uzoraka uzetih s mjesta ubistva dodatno su učvrstili policijske istražitelje u ubjeđenju da bi Budimlić mogao biti potencijalni izvršilac ovog djela, a nije isključena ni mogućnost da je imao pomagača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije