Hronika

Uhapšen šef u UBKC Banjaluka

Uhapšen šef u UBKC Banjaluka
Uhapšen šef u UBKC Banjaluka

BANJALUKA - Gordana Trninić, šef jednog odjeljenja u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka, uhapšena je danas zbog sumnje da je, koristeći službeni položaj, zahtijevala novac kako bi jedno lice bilo primljeno na radno mjesto medicinskog tehničara u ovoj ustanovi.

Ime smo saznali nezvanično, a u banjalučkoj bolnici ističu da zaposlena s tim imenom rukovodi Službom za opšte i pravne poslove, koja je po zanimanju medicinska sestra, ali pošto nisu dobili saopštenje MUP-a RS, ne mogu da sa sigurnošću ustvrde da je riječ o toj radnici.

"Za lice G.T. postoji osnov sumnje da je u svojstvu šefa jednog odjeljenja u Kliničkom centru Banjaluka, koristeći svoj službeni ili pretpostavljeni uticaj da se na konkurs za prijem radnika u Klinički centar Banjaluka primi jedno lice na radno mjesto medicinskog tehničara, zahtijevalo od oštećenog lica određenu količinu novca", stoji u zvaničnom saopštenju iz MUP-a RS.

Kako je potvrđeno, tokom hapšenja su pronađeni materijalni dokazi koji ukazuju da je osumnjičena počinila krivično djelo trgovina uticajem, a kako nezvanično saznajemo, riječ je o oko 5.000 maraka.

Mirko Stanetić, v.d. generalnog direktora UBKC Banjaluka, rekao je da je zatečen saopštenjem iz MUP-a RS.

"Klinički centar, bar kako sam ja tu, nikada nije ništa tajio. Mi ćemo sarađivati s policijom, što je i naša obaveza", kazao je Stanetić.

Iz UBKC Banjaluka kažu da zvanično nisu obaviješteni o istražnim radnjama MUP-a.

"Riječ je o individualnoj krivičnoj odgovornosti osobe, a nadležni organi će utvrditi da li u konkretnom slučaju ima elemenata pomenutog krivičnog djela", naveli su iz te zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije