Hronika

Uhapšen vozač osumnjičen da je usmrtio pješaka pa pobjegao

Uhapšen vozač osumnjičen da je usmrtio pješaka pa pobjegao
Foto: Ilustracija | Uhapšen vozač osumnjičen da je usmrtio pješaka pa pobjegao

KAKANJ - Na lokalnom putu u mjestu Brežani, opština Kakanj, juče u 17 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo nepoznato vozilo, a kojim je upravljao vozač koji je pobjegao sa mjesta nesreće.

Službenici Policijske stanice Kakanj i Sektora kriminalističke policije su došli do saznanja da se na navedenom području u kritično vrijeme kretalo kombi vozilo bijele boje.

Nakon potrage za nesavjesnim vozačem, policija je utvrdila da je u nesreći učestvovalo kombi vozilo fijat dukato kojim je upravljao B. E. (37) iz Kaknja, a koji se dovodi u vezu sa smrću pješaka, prenosi "Avaz.ba".

Nakon što je pronađen, B. E. je uhapšen i zadržan zbog sumnje da je učestvovao u nesreći, kao i još dvije osobe iz Kaknja, dok je sporno vozilo izmješteno na službeni parking PS Kakanj, gdje će biti predmet potrebnih provjera i vještačenja.

Podsjećamo, pješak J. A. (88) iz Kaknja tom prilikom je smrtno stradao. Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koja je na mjestu nesreće izvršila uviđaj. Radnjama je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tijelo nastradalog je, prema nalogu tužioca, prevezeno u prosekturu JKP "Gradska groblja" Visoko, gdje će biti izvršena obdukcija da bi se utvrdio uzrok smrti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije