Hronika

Uhapšen zamjenik pravobranioca RS Borislav Jeličić

Uhapšen zamjenik pravobranioca RS Borislav Jeličić
Foto: Ilustracija | Uhapšen zamjenik pravobranioca RS Borislav Jeličić?

BANJALUKA - Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca Republike Srpske uhapšen je danas zbog sumnje na nezakonite radnje u predmetu "Poljoprivredna škola".

Jeličič se danas odazvao u MUP RS  na poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka. Međutim, inspektori su tokom saslušanja otkrili određene detalje kojih su ih naterali da promijene mišljenje pa je Jeličić lišen slobode.

Njemu je određen pritvor od 24 časa koja će provesti na kriminalističkoj obradi jer ima status osumnjičenog.

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet danas su u predmetu zemljište Poljoprivredne škole Banjaluka, lišili slobode lice B.J., zbog postojanja sumnje da je izvršilo krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", zajedno sa licem M.S. koje je ranije lišeno slobode", naveli su iz MUP-a RS.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS izuzeli su u utorak predmet "Poljoprivredna škola" iz banjalučke kancelarije zamjenika pravobranioca RS.

Jeličić je na funkciji zamjenika pravobranioca RS u Banjaluci početkom jula zamijenio uhapšenog Mirka Stojčinovića koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru. Stojčinović je ranije čim je stigao u Pravobranilaštvo oduzeo taj predmet od Ankice Gajić koja je takođe dobila poziv za saslušanje i prebacio ga Jeličiću.

Čitava priča je krenula kada je Gradska uprava Banjaluka prije nekoliko godina pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta koje je bilo u vlasništvu grada, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. Zemljište te škole prodato je kompaniji "Bingo", koju je grad tužio kao i Poljoprivrednu školu. "Bingo" je uzvratio kontratužbom i zahtijevao od grada odštetu od 20 miliona maraka.

Stojčinović je tada, bez znanja grada, prihvatio odluku o poravnanju. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić upozorio je u januaru Ministarstvo pravde RS da je Stojčinović u više slučajeva, među kojima je i predmet "Poljoprivredna škola", nanio veliku štetu gradu.

"U predmetu "Poljoprivredna škola" odrekao se protivtužbe protiv trgovačkog lanca "Bingo" vrijedne 20 miliona KM", naveo je tada Radojičić. Stojčinović je uhapšen 3. jula i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, čime je Banjaluka oštećena za višemilionske iznose. Osumnjičen je da je kao zamjenik pravobranioca RS propustio da podnosi tužbe ili obavijesti grad o ishodu pojedinih sudskih sporova, čime je drugim licima omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, odnosno da gradsku svojinu upišu kao svoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije