Hronika

Uhapšena četiri kradljivca nakita i satova

Uhapšena četiri kradljivca nakita i satova
Uhapšena četiri kradljivca nakita i satova

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici policije Tuzlanskog kantona uhapsili su četiri lica koja su osumnjičena da su na Sokocu ukrala veću količine zlatnog nakita i skupocjenih satova vrijednih oko 100.000 maraka, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Prema riječima Tešićeve, jutros oko 8.35 časova u Ulici Jove Jankovića ispred Zanatskog centra Sokolac dva lica polomila su vjetrobransko staklo automobila "škoda fabija" u vlasništu lica čiji inicijali  M. B. Iz vozila je ukradena tašna sa većom količinom zlatnog nakita i skupocjenih satova.

Nakon prijave ovog krivičnog djela radnici Policijske stanice Sokolac i CJB-a Istočno Sarajevo organizovali su operativno-taktičke mjere i radnje s ciljem pronalaženja i hapšenja izvršilaca, naglasila je Tešićeva i dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

"Operativnim radom policija je došla do saznanja o vrsti vozila koje su koristili izvršioci, nakon čega je organizovana potjera za licima koja su bježala u pravcu opštine Olovo u Federaciji BiH. U potjeru su se uključili policijski službenici Tuzlankog kantona, Policijska uprava Olovo i Policijska stanica Kladanj“, rekla je portparol CJB-a Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni su uspjeli izbjeći policijske blokade ali su ubrzo nakon toga uhapšeni na području opštine Olovo.

"Riječ je o dva lica kod kojih je pronađena veća količina novca nepoznatog porijekla, ali nakit i satovi nisu pronađeni. Tokom kriminalističke obrade ova dva lica su policiji u Olovu dala određene informacije na osnovu kojih su identifikovana i slobode lišena još dva lica u Kladnju“, napomenula je Tešićeva.

U toku je provođenje ova četiri lica u prostorije Policijske stanice Sokolac.

"Pripadnici CJB-a Istočno Sarajevo zahvaljuju se pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, a posebno policajcima iz Olova i Kladnja na profesionalnoj saradnji i podršci", rekla je Tešićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije