Hronika

Uhapšena dvojica sa centralne potjernice

Uhapšena dvojica sa centralne potjernice
Uhapšena dvojica sa centralne potjernice

KOZARSKA DUBICA - Policija iz Kozarske Dubice uhapsila je u srijedu Nebojšu Novića (33) i Slađana Đukića (27), za kojima je raspisana centralna potjernica.

Iz CJB Prijedor su, navodeći incijale, saopštili da je policija u Ulici kralja Petra Prvog Oslobodioca u Kozarskoj Dubici uhapsila Novića, za kojim je raspisana centralna potjernica od strane banjalučkog Osnovnog suda zbog povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom položaja. Za njim je raspisana potjernica i od strane Osnovnog suda Kotor Varoš zbog razbojništva.

Nović je nakon hapšenja predat u Kazneno-popravni zavod Tunjice u Banjaluci. Inače, on je bivši policajac iz Kotor Varoša, koji je radio u Banjaluci. Hapšen je prošle godine zbog sumnje da je sa još tri osobe učestvovao u pljački prodavnice "Dekor srl" u italijanskom gradu La Vali, odakle je ukradeno blizu 15.000 maraka. Nović je, takođe, 15. marta 2011. godine u Okružnom sudu u Trebinju osuđen na tri i po godine zatvora zbog saučesništva u pljački Prve crnogorske banke u Podgorici.

Za Slađanom Đukićem, koji je uhapšen u Ulici đakona Avakuma u Kozarskoj Dubici, raspisana je potraga od strane banjalučke policiji zbog teške krađe. Prije četiri godine Đukić je uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da su provalili u pet porodičnih kuća u mjestu Grabovica kod Kotor Varoša.

Dalje, preduzimajući operativne mjere i radnje policija iz Kozarske Dubice uhapsila je i Emilija Prosića (26) zbog postojanja osnova sumnje da je zajedno sa navedenim Đukićem htio pomoći Noviću da ilegalno pređe u Hrvatsku, nakon što je izvršio krivično djelo za koje se sumnjiči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije