Hronika

Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadom

Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadom
Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa terorističkim napadom

ZVORNIK - Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku koji je se desio juče, a prema uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Republike Srpske.

Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros, javlja Avaz.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području opštine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH "Terorizam".

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A.F.H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela.

Po nalogu glavnog tužioca formiran je istražni tim u koji su uključeni tužioci iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, kao i istražioci i stručni saradnici, koji će raditi na istrazi u ovom predmetu. Tužioci i osoblje će zajedno sa policijskim strukturama MUP-a RS i SIPA-e i partnerskim institucijama, prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje sa ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

"Po naredbi glavnog tužioca, na mjestu događaja, tokom noći je obavljen uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provesće se dalje istražne radnje sa ciljem da se utvrde motivi napada kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika, koji su sudjelovali u izvršenju krivičnog djela. Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije