Hronika

Uhapšena petorica lovokradica

Uhapšena petorica lovokradica
Uhapšena petorica lovokradica

BANJALUKA - Gradiška policija uhapsila je pet lica zbog nezakonitog lova i oduzela veću količinu oružja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Uhapšena su lica čiji su inicijali B.B. /34/ iz Gradiške, A.V. /31/ i D.M. / 56/ iz Kozarske Dubice i Đ.J /53/ i P.T. /31/ iz Banjaluke.

Uhapšeni su osumnjičeni da su 16. septembra u 18.30 časova u mjestu Orahovo, kod Gradiške, počinili krivično djelo nezakoniti lov odstrelivši srneću divljač.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška pretresla kuće i pomoćne objekate koje koriste osumnjičeni i tom prilikom pronašla osam lovačkih pušaka, tri lovačka karabina CZ, tri pištolja, kombinovanu pušku, dvije vojne puške M48, automatsku pušku M70 i više pripadajućih metaka različitog kalibra, četri pe-ve-ce vrećice zaleđenog mesa ukupne težine oko 45,3 kilograma.

Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni su pušteni na slobodu a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu, dok će za lice D.M. biti podnesen izvještaj za krivično djelo prikrivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije