Hronika

Uhapšena tri lica i zaplijenjeno oko 11 litara "amfitaminskog ulja"

Uhapšena tri lica i zaplijenjeno oko 11 litara "amfitaminskog ulja"
Foto: Ilustracija | Uhapšena tri lica i zaplijenjeno oko 11 litara "amfitaminskog ulja"

SARAJEVO - Pripadici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, oduzeli su oko 11 litara takkozvanog amfetaminskog ulja, koje je najvjerovatnije bilo pripremljeno za proizvodnju droge amfetamin, i uhapsili tri osumnjičena lica sa područja Visokog.

U okviru započete operativne akcije kodnog naziva "Đanini", u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode su lišena lica čiji su inicijali M.F. /34/, N.S. /22/ i K.E. /34/, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Izvršeni su pretresi na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto oko 11 litara amfetaminske baze, takozvanog amfetaminskog ulja, koja je bila najvjerovatnije pripremljena za korištenje u proizvodnji opojne droge amfetamin, putničko vozilo sa namjenski urađenim prostorima za krijumčarenje, vojno i civilno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i sim kartice.

U saopštenju se naglašava da je pravovremenim djelovanjem spriječeno stavljanje u promet nekoliko desetina kilograma droge amfetamin, koja bi bila proizvedena iz "amfetaminskog ulja", koje se shodno Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi na listi materija i biljaka pod strogim nadzorom.

Akcija "Đanini" odnosi se na sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, odnosno trgovine materijama koje se koriste u proizvodnji takozvanih sintetičkih droga, a ove aktivnosti su realizovane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te po naredbama Opštinskog suda u Visokom i Opštinskog suda u Sarajevu, dodaje se u saopštenju.

Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije