Hronika

Uhapšena tri maloljetnika

Uhapšena tri maloljetnika
Uhapšena tri maloljetnika

BANJALUKA - Tri maloljetnika uhapšena su na području Gradiške zbog razbojništva i posjedovanja droge, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je policija juče u Novoj Topoli kod Gradiške, prema naredbi Osnovnog suda u Gradišci, pretresla automobil "pežo" u kome su se nalazila tri maloljetnika, a kod jednog od njih pronađeno je 48,50 grama hašiša.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da su sedamnaestogodišnjak i šesnaestogodišnjak izvršili krivično djelo razbojništva, odnosno da su dan ranije, maskirani i uz prijetnju nožem, iz jedne trgovine u Gradišci ukrali 150 KM.

Kod uhapšenih su pronađeni nož i odjeća koja je nošena za vrijeme izvršenja krivičnog djela.

O svim okolnostima upoznat je tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se prema njima postupa u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima i da se nakon završene kriminalističke obrade, protiv jednog dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a protiv dvojice za krivično djelo razbojništvo. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije