Hronika

Uhapšeni prisluškivali policiju?

Uhapšeni prisluškivali policiju?
Uhapšeni prisluškivali policiju?

BIJELJINA - Policija je kod uhapšenih u akciji "Maped", koji su osumnjičeni za šverc oružja i droge, pronašla radio-stanice, pa se sumnja da su se preko njih dogovarali, ali i prisluškivali policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, za sve njih tužilaštvo je predložilo jednomjesečni pritvor, koji do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nije potvrđen.

U ovoj akciji uhapšeni su Siniša Trivković, odbornik SDS-a u Šekovićima, i Miljan Lošić, šef Civilne zaštite Šekovići. Uhapšeni su i Zarija Kraljević, koji je zaposlen u Šumskom gazdinstvu "Vlasenica", potom Vlado Kanjerić i njegov sin Moris, koji je državljanin Hrvatske. Pali su i Ljubinko Mijić i Ljubo Stojanović iz Osmaka.

Izvor blizak istrazi istakao nam je da se predao i osmi osumnjičeni za šverc oružja i droge. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Mirzi Nurkiću, državljaninu Austrije, koji je 1992. godine otišao iz Šekovića.

Prema riječima našeg izvora, policija sumnja da uhapšeni posjeduju još radio-stanica. Kako kaže, sve ih sumnjiče da su duže vrijeme švercovali skank i prodavali ovisnicima na području Semberije i regije Birač. Kako nezvanično saznajemo, Lošić će najvjerovatnije biti suspendovan s ove funkcije.

U opštini Šekovići danas nisu željeli da komentarišu njegovo hapšenje, samo su kazali da će u skladu sa zakonom pokrenuti disciplinski postupak ako se dokaže da je počinio djelo za koje ga policija tereti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije