Hronika

Uhapšeni rukovodioci Kantonalne uprave za šumarstvo u Bosanskoj Krupi

Uhapšeni rukovodioci Kantonalne uprave za šumarstvo u Bosanskoj Krupi
Uhapšeni rukovodioci Kantonalne uprave za šumarstvo u Bosanskoj Krupi

BIHAĆ - Tri rukovodioca Kantonalne uprave za šumarstvo uhapšena su u petak u Bosanskoj Krupi zbog sumnje na zloupotrebu položaja, nelegalnu sječu šume te primanje mita.

Kako "Nezavisne" saznaju, uhapšeni su Stanko Mirčetić (48), Nermin Šabić (48) i Mladen Šantić (21), koji su zaposleni kao rukovodioci u pomenutoj upravi.

Prema riječima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedića, hapšenja su izvšena nakon višemjesečne istrage, koju je policija provodila u saradnji s kantonalnim tužiocem.

Naglasio je da su uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, sticanje protivpravne imovinske koristi i nezakonito pogodovanje određenim preduzećima koja vrše sječu šume na području USK.

U akciji policije Unsko-sanskog kantona, a po nalogu Tužilaštva USK, pretresno je i više lokacija u vlasništvu uhapšenih, kao i njihovi privatni automobili.

"Tom prilikom su od S.M. oduzeti pištolj CZ M57 kalibra 7,62 i okvir s osam metaka, dok su od druga dva lica oduzeti određeni predmeti i dokumentacija koja će poslužiti u daljem istražnom postupku", istakao je Šiljdedić. On je dodao da su uhapšeni predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Nezvanično saznajemo da je ova akcija usko povezana sa slučajem direktora Kantonalne uprave za šumarstvo USK Amira Kličića, protiv kojeg je Tužilaštvo USK podiglo optužnicu zbog primanja dara ili drugih oblika koristi.

Kličić je optužen za niz nezakonitih i koruptivnih radnji u vezi sa zloupotrebom položaja, sticanje protivpravne imovinske koristi i primanje mita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije