Hronika

Uhapšeni u "Trzaju" na slobodi

Uhapšeni u "Trzaju" na slobodi
Uhapšeni u "Trzaju" na slobodi

BANJALUKA - Sedam osoba koje su u petak uhapšene u policijskoj akciji "Trzaj" nakon izvršene kriminalističke obrade pušteni su da se brane sa slobode, jer nema zakonom propisanih razloga za njihovo pritvaranje, rečeno je u Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Istraga o tom slučaju se nastavlja u saradnji sa pravosudnim i policijskim organima Slovenije, Srbije i Švedske.

Podsjećamo, u akciji koja je sprovedena na širem području Bijeljine uhapšeni su Milija Vlaić, Zoran Jovanović zvani Tigar, Aleksandar Ćuković, kao i P.B., N.Đ., M.Đ., i V.D. čija imena nismo uspjeli otkriti. 

Akciju su sproveli policijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije MUP-a RS i CJB Bijeljina, uz nadzor Specijalnog tužilaštva, a u saradnji sa policijama Švedske, Srbije i Slovenije.

Akcija je bila usmjerena na članove organizovane kriminalne grupe koja je prikupljala ilegalno oružje u RS i Srbiji i prodavala ga kriminalnim grupama u Švedskoj, koje su one koristile za međusobne obračune.

Prilikom pretresa više lokacija pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, puškomitraljez, više municije različitog kalibra i detonatorske kapisle.

Kako je ranije saopšteno iz Specijalnog tužilaštva RS, akcija je kontinuirano trajala nekoliko mjeseci, a optuženima se na teret stavlja šverc oružja po Evropi koje je kupovano u RS i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije