Hronika

Uhapšeni u akciji Global sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Uhapšeni u akciji Global sprovedeni u Tužilaštvo BiH
Uhapšeni u akciji Global sprovedeni u Tužilaštvo BiH

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske predali su danas Tužilaštvu BiH na dalje postupanje lica uhapšena u akciji "Global" zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

U akciji "Global" u Banjaluci je uhapšeno pet lica, a u Sarajevu tri. Akciju su proveli pripadnici MUP-a Srpske uz pomoć MUP-a Kantona Sarajevo, a u kordinaciji Tužilaštva BiH.

Tokom ove međunarodne policijske akcije, u Mađarskoj je zaplijenjeno oko 610 grama kokaina, u Sloveniji 3,5 kilograma marihuane, u BiH je izvršeno više pljenidbi kokaina i marihuane od uličnih dilera, a u Hrvatskoj je oduzeto oko 15.000 evra.

Akcija "Global" realizuje se paralelno u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske i u Sloveniji.

Policija je operativnim radom došla do saznanja da je organizovana grupa lica sa područja Slovenije, Crne Gore i BiH organinizovala neovlašteni međunarodni promet kokaina sa područja Holandije i Danske prema zemljama centralne i istočne Evrope.

Koristeći se istim krijumčarskim kanalima, ova organizovana kriminalna grupa vrši neovlašteni međunarodni promet marihuane sa područja Crne Gore, preko BiH i Slovenije, prema zapadnoj Evropi.

Srna nezvanično saznaje da su uhašeni Dragiša Brnić, Neven Stanić, Duško Spasojević, Krstan Ninković i Zdravko Dikić iz Banjaluke, te Edin Dugalić, Milan Kostić i Mirsad Čukurija iz Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije