Hronika

Uhapšeni zbog sumnje da su pomogli ubici

Uhapšeni zbog sumnje da su pomogli ubici
Uhapšeni zbog sumnje da su pomogli ubici

SARAJEVO - D.Č. (31) i E.K. (42) uhapšeni su u Sarajevu zbog sumnje da su nakon trostrukog ubistva izvršenog u sarajevskom naselju Vraca 2005. godine pomogli ubici ili ubicama.

Ovu dvojicu Sarajlija uhapsili su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a po nalogu Tužilaštva BiH.

"Nakon što je saslušao ovu dvojicu osumnjičenih, tužilac ih je pustio da se brane sa slobode", rekao je danas Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Kako ne bi uticao na istragu, Grubešić nije mogao reći imena uhapšenih jer za njih nije zatražen pritvor. Iz SIPA su saopštili da je današnje hapšenje, izvedeno u saradnji s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo u nastavku akcije borbe protiv organizovanog kriminala pod nazivom "Lutka".

U toku ove akcije, 5. februara ove godine u Istočnom Sarajevu uhapšen je Mladen Ždrale, zvani Pata. On je u pritvoru, a Tužilaštvo BiH ga tereti da je u novembru 2005. godine u naselju Vraca, u ugostiteljskom objektu "Dva bora", ubio Milorada Todorovića, Radomira Jankovića i Esada Šenderovića. Mladen Ždrale osumnjičen je i za ubistvo supružnika Todorović, Željka i Mikice, izvršeno u julu 2004. godine u Palama.

Mladen Ždrale bivši je pripadnik MUP-a KS i rođak Đorđa Ždrala, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS.

Nakon što je saslušao dvojicu osumnjičenih, tužilac ih je pustio da se brane sa slobode

Akcija "Lutka" počela je 12. septembra prošle godine, a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih za najmanje šest nerazjašnjenih ubistava i pokušaja ubistava u proteklih 10 godina, za šverc drogom, za oružane pljačke i za druga djela organizovanog kriminala.

Prema rješenju Suda BiH, u pritvoru je 17 osumnjičenih koji su u akciji "Lutka" uhapšeni u septembru protekle godine. U pritvoru su: bivši pripadnik SIPA Bojan Cvijan, Benan Dorić, Davor Mandić, Muhamed Ramić, Sead Robović, Edin Ahmetspahić, Ljubiša Lalović, Marko Krajišnik, Nermin Tahirović, Elvira i Azim Kajević, Elvis Zlatić, Dragan Vujičić, Vladan Parađina, Dragan Jevtović, Benjamin Halilović i Dragan Obućina. Osumnjičeni Admir Ahmetspahić pušten je iz pritvora uz mjere zabrane.

Jedan od glavnoosumnjičenih u ovoj istrazi je Darko Elez, koji u Srbiji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije