Hronika

Uhapšeni zlostavljači djevojčice iz Brčkog

Uhapšeni zlostavljači djevojčice iz Brčkog
Uhapšeni zlostavljači djevojčice iz Brčkog

BRČKO - Cvijetin Ivanović (19) i Mirko Babić (25), obojica iz Brčkog, osumnjičeni da su duže vrijeme drogirali i seksualno iskorištavali djevojčicu od 13 i po godina, juče su privedeni, ispitani, a potom pušteni da se brane sa slobode.

Sumnjiče ih da su u više navrata tabletama za seksualnu stimulaciju omamljivali maloljetnicu, a potom je seksualno zlostavljali. Takođe, postoje sumnje da su ova dvojica zlostavljali još maloljetnica na području Brčkog, ali zasad postoje samo dokazi za navedenu. Izvor blizak istrazi je rekao da su oni pušteni jer protiv njih ima dovoljno dokaza da su počinili djela za koja ih terete.

Halid Emkić, portparol brčanske policije, navodeći njihove inicijale, potvrdio je da su privedeni, ne otkrivajući druge detalje.

"Imali smo informacije da su osumnjičeni napustili BiH, međutim istragom smo došli do saznanja da se nalaze na teritoriji Brčkog, te su jutros privedeni. Terete ih da su počinili krivično djelo polni odnos s maloljetnicom i za nedozvoljen promet i proizvodnju narkotika i omogućavanje u uživanju opojne droge", kazao je Emkić.

Ivanović i Babić otkriveni su tokom akcije "Palermo 2", a koju je policija pokrenula u vezi s istragom lanca prostitucije, koji je razotkriven 30. maja ove godine u akiciji "Palermo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije