Hronika

Uhapšeno 11 dilera

Uhapšeno 11 dilera
Uhapšeno 11 dilera

TUZLA - Službenici MUP-a Tuzlanskog kantona (TK), po naredbi Kantonalnog suda, u utorak ujutro na području gračaničke općine uhapsili su 11 osoba, deset muškaraca i djevojku, koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su pretrese na 15 lokacija i uhapsili 11 osoba. Pronađeno je 300 grama skanka i neutvrđena količina drugih opojnih droga. U toku dana nad uhapšenim osobama bit će obavljena kriminalistička obrada, a nakon toga ćemo ih predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva", kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Još nema indicija jesu li uhapšene osobe djelovale u okviru organizovane kriminalne grupe, ali u MUP-u TK ne isključuju ni takvu mogućnost.

U sklopu akcije pretreseno je 14 objekata u Gračanici i jedan u Tuzli, jer je osoba s područja Gračanice prebjegla na područje tuzlanske općine.

Tom prilikom pronađeno je nekoliko pištolja, municije, veći broj mobilnih telefona i SIM kartica.

Službenici MUP-a TK u avgustu prošle godine u Gračanici su uhapsili četvoricu dilera, a kod jednog od njih je pronađen i puškomitraljez.

Također, i ranijih godina na području ove općine hapšene su osobe koje su se bavile neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, a svojevremeno je u blizini PU Gračanica otkrivena mini-laboratorija u jednom ugostiteljskom objektu.

Desetine trgovaca drogom koje su ranije uhapšene u TK odlukama nadležnih sudova oslobođene su ili na slobodi čekaju na izdržavanje zatvorskih kazni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije