Hronika

Uhapšeno devet lica u nastavku akcije Krug

Uhapšeno devet lica u nastavku akcije Krug
Uhapšeno devet lica u nastavku akcije Krug

BANJALUKA - Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka pretresli su devet lokacija i uhapsili devet lica u nastavku akcije kodnog naziva "Krug", koja se odosi na sprečavanje i suzbijanje neovlaštenog prometa opojnih droga na području Novog Grada, Prijedora i Gradiške.

U akciji su juče uhapšena lica čiji su inicijali G.O, N.T, R.Č, A.G, F.T, N.M, D.M, V.P. i D.S, rečeno je Srni u CJB Banjaluka.

Tokom akcije "Krug" koja traje od 18. oktobra 2012. godine do danas je pronađeno 593,73 grama marihuane, ručna bomba M75, lovačka puška, lovački karabin M48, malokalibarska puška, pištolj, mobilni telefon, 14 sim-kartica i 11 nosača za sim-kartice.  

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni su uz izvještaj predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka – Područna kancelarija Prijedor na dalje postupanje.

Iz CJB Banjauka istakli su da se akcija "Krug" nastavlja radi sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela iz oblasti neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je prijedorskom Osnovnom sudu pritvor za Nenada Tomića /32/ i Gorana Oljaču /41/, obojica iz Prijedora, koji su uhapšeni u akciji "Krug".

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni i Radivoje Čanić /39/ iz Doboja nastanjen u Novom Gradu, pripadnik Granične policije BiH – Dobrljin, Aleksandar Grubješić /44/ iz Srpca nastanjen u Novom Gradu označen kao vođa grupe, te Fehim Tihić /34/ iz Novog Grada,  Nenad Medić /29/ iz Novog Grada, Vojislav Petrović /29/ iz Novog Grada, Danijel Marinković /34/ iz Novog Grada i Dalibor Stjepanović /32/ iz Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije