Hronika

Uhapšeno dvoje Visočana: Krali alat, escajg, tepihe

Uhapšeno dvoje Visočana: Krali alat, escajg, tepihe
Foto: MUP ZDK | Uhapšeno dvoje Visokčana: Krali alat, escajg, tepihe

VISOKO - Policija u Visokom uhapsila je dvije osobe koje se sumnjiče da su počinile više teških krađa počinjenih u proteklom periodu na području ove opštine.

Uhapšeni su S.M. (22) i Z.M.M. (23), oboje iz Visokog, koja su nakon lišenja slobode zadržana u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko.

Tokom kriminalističke obrade, policija je došla do saznanja i dokaza da se navedene osobe mogu dovesti u vezu sa ukupno jedanaest teških krađa.

Osumnjičeni su da su provalili u podrumske prostorije Hotela "Visoko", koji se nalazi u ulici Musala, iz kojeg je otuđen rashladni ventilator sa agregata, kao i u podrumske prostorije koje se nalaze u zgradi C1 u Naselju Luke, vlasništvo Č.E., te da su tom prilikom ukrali četiri aluminijske felge sa pneumaticima, kao i razni alat.

Osim toga, uhapšeni se sumnjiče da su počinili provalu u podrumske prostorije koje se nalaze u ulici X na broju 5, odakle su otuđili set escajga, bakarne cijevi i električna bušilica.

Dovode se u vezu i sa provalom u pomoćni objekat u ulici Patriotske lige, odakle je ukraden jedan tepih, a osumnjičeni su i za provalu u podrum zgrade C3, koja se nalazi u Naselju Luke, iz kojeg je ukraden električni duvač za lišće.

Policija sumnja i da su S.M. i Z.M.M. iz podruma Lamele B2 ukrali muzičku liniju, te da su upali u podrumske prostorije zgrade u ulici Dahirovac, odakle su otuđili električnu bušilicu i određenu količinu električnih kablova.

Takođe se sumnjiče da su upali u poslovno-stambeni objekat firme "Bios", odakle su iz prizemlja zgrade ukrali ključeve od poštanskih sandučića, te da su razbili staklo na ormariću hidranta.

U saopštenju policije navodi se i da uhapšeni mogu da se dovedu u vezu sa krađom zimske opreme za auto i električnih kablova iz podruma zgrade B2, koja se nalazi u Naselju Luke, kao i sa provalom u automobil opel astra iz kojeg je ukraden električni alat.

Sumnjiče se još za krađu dva para skija i ski opreme iz podruma koji se nalazi u zgradi Lamela B1 u Naselju Luke.

Policija je pretresla stambene i druge objekte koje koriste ove osobe, te je tom prilikom pronašla dio ukradenih predmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije