Hronika

Uhapšeno pet lica zbog više pljački u Hercegovini

Uhapšeno pet lica zbog više pljački u Hercegovini
Uhapšeno pet lica zbog više pljački u Hercegovini

ISTOČNO SARAJEVO - Pet lica koje je zbog sumnje da su izvršila više pljački na širem području Hercegovine jutros uhapsila Sipa na području Mostara, privedena su u službene prostorije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u, ova lica će u zakonskom roku biti predata nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Sipe.

U okviru akcije kodnog naziva "Sunce" uhapšene su osobe čiji su inicijali A.K, Š.P, V.S, S.S. i D.S. zbog sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije počinili krivično djelo teška krađa.

Neke od uhapšenih osoba u ovoj akciji tretirane su u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka" i pod mjerama su Suda BiH, a određeni broj osumnjičenih osoba je u bjekstvu, navodi se u saopštenju.

U okviru ove akcije zaplijenjen je kamion sa cigaretama koje su u jutarnjim časovima ukradene na području Mostara, a u toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

U saopštenju se navodi da pretresi objekata na više lokacija još traju, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Ove aktivnosti provode se po naredbama Kantonalnog suda u Mostaru i Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH.

U ovoj policijskoj akciji učestvovali su i pripadnici MUP-a Livanjskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije