Hronika

Ukinut pritvor Kenanu Frndiću, osumljičenom za trgovinu ljudima

Ukinut pritvor Kenanu Frndiću, osumljičenom za trgovinu ljudima
Ukinut pritvor Kenanu Frndiću, osumljičenom za trgovinu ljudima

SARAJEVO - Sud BiH je uvažio prijedlog Tužilaštva BiH i donio rješenje kojim je ukinut pritvor i određene mjere zabrane osumnjičenom Kenanu Frndiću, koji se okviru predmeta Elvis Salčinović i drugi, tereti za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom ljudima, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju se navodi da je Sud BiH juče donio rješenje kojim se Frndiću određuje mjera zabrane napuštanja boravišta, odnosno kućni pritvor, uz obavezu ovlaštenih službenih lica da kontrolišu poštivanje ove mjere jedanput dnevno, te mjera zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i izdavanje novih, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak granice BiH.

Optuženom Frndiću izrečena je i mjera zabrana sastajanja i kontaktiranja sa osumnjičenim i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Frndić osumnjičeni je za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovina ljudima, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i krivično djelo davanje mita.

Osumnjični Frndić je uhapšen u akciji Agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva "CD", kao član klana Elvisa Saličnovića, zbog sumnje da je godinama organizovao trgovinu, iskorištavanje, seksualno zlostavljanje, uglavnom maloljetnih ženskih lica romske nacionalnosti, koje su tjerali na prosjačenje i džeparenje u Francuskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije