Hronika

Ukradenim vozilom udario u policijski automobil

Ukradenim vozilom udario u policijski automobil
Foto: N.N. | Ukradenim vozilom udario u policijski automobil

BILEĆA - Državljanin Republike Srbije Srđan Bugarski (25) predat je Okružnom tužilaštvu Trebinje, jer je u noći između ponedjeljka i utorka uhapšen u bilećkom selu Krivače dok je upravljao ukradenim automobilom, ali i zbog počinjenog krivičnog djela sprečavanja službenih lica u vršenju službenih radnji.

Bugarski, za koga je kasnije ustanovljeno da je iz Sečnja, upravljao je pežoom 407, za koji je nekoliko časova ranije stigla prijava od federalne policije da je ukraden u Stocu, u  Federaciji BiH, i da se uputio prema Bileći.

On je, prema policijskom saopštenju, nakon što je na putu u Krivačama vidio policijsko vozilo sa uključenom svjetlosnom signalizacijom i policijskim službenicima u neposrednoj blizini, koji su ga pokušali zaustaviti pomoću tablice "Stop policija" i davanjem svjetlosnih signala pomoću baterijske lampe, nastavio put nesmanjenom brzinom i pežoom koji je vozio udario u policijski auto i u kamion koji je bio na putu.

"Lice ne smanjuje brzinu, nego putničkim automobilom udara u službeno vozilo Policijske stanice Bileća i u teretno vozilo marke skania, koje se u tom trenutku prestrojavalo na putu iz pravca Bileće prema Stocu, tako da se od siline udara službeno vozilo odbilo i udarilo u parkirani putnički automobil marke folksvagen turen", stoji u saopštenju.

Tek nakon ovih počinjenih prekršaja Bugarskog je policija uhapsila.

U Policijskoj upravi Trebinje kažu da je o događaju obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje je naložilo da S.B., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, bude predat u prostorije Okružnog javnog tužilaštva Trebinje na dalje postupanje.

Da li će mu na teret biti stavljeni i krađa automobila i oštećenja drugih automobila prilikom bježanja, Tružilaštvo tek treba da se odredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije