Hronika

Ukrao vozilo, pa sletio s puta kod Zenice

Ukrao vozilo, pa sletio s puta kod Zenice
Ukrao vozilo, pa sletio s puta kod Zenice

ZENICA - Kakanjac O.J. ukradenim automobilom skrivio je 15. aprila oko 22,40 sati saobraćajnu nezgodu na magistralnom putu M-17 u mjestu Vranduk kod Zenice.

One je vozeći ukradeni automobil "VW-Golf IV“, registarskih oznaka E71-E-959, sletio sa kolovoza i tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Tokom obavljanja uviđajnih radnji od službenika policije Policijske uprave I utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, a naknadnim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo u vlasništvu osobe M.E. iz Maglaja, te da je otuđeno, u toku noći između 10. i 11. aprila, na području općine Maglaj.

Zbog sumnje da je počinilo ova krivična djela, osoba O.J. je, nakon ukazivanja ljekarske pomoći, od policijskih službenika lišena slobode i došlo se do saznanja koja su ukazivala na to da je ova osoba mogući izvršilac više krivičnih djela teške krađe i krađe, izvršenih u proteklom periodu na području opštine Maglaj.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, te dokumentovanja izvršenih krivičnih djela, O.J., rođeno 1979. godine, iz Kaknja, bitće, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca, predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije