Hronika

Univerzitetski profesor iz Banjaluke zloupotrijebio položaj

Univerzitetski profesor iz Banjaluke zloupotrijebio položaj
Univerzitetski profesor iz Banjaluke zloupotrijebio položaj

BANJALUKA - Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka /CJB/ podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica sa inicijalima D.Š. /67/ iz Banjaluke za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da se D.Š. sumnjiči da je od 2002. do 2005. godine, dok je obavljao poslove direktora preduzeća iz Banjaluke, u namjeri da klijentima preduzeća pribavi protivpravnu imovinsku korist, više puta izvršio isplatu novčanih sredstava sa računa preduzeća na račun u banci u ukupnom iznosu od 210.409 evra.

Prema njenim riječima, ta novčana sredstva su iskorištena za povrat dijela uplaćene premije klijentima preduzeća, što nije prikazano u finansijskim evidencijama.

"CJB Banjaluka nastavlja rad na dokumentovanju ovog predmeta", navela je Markanovićeva.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Dragutinu Šipki, redovnom profesoru Univerziteta u Banjaluci koji je obavljao poslove direktora "Krajina osiguranja" AD Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije