Hronika

Uskoro hapšenja u Istočnom Sarajevu

Uskoro hapšenja u Istočnom Sarajevu
Uskoro hapšenja u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Akcija hapšenja ostataka kriminalnih grupa na području Istočnog Sarajeva, osumnjičenih za organizovani kriminal, trebalo bi uskoro da bude izvedena, najavio je danas Mahmut Švraka, glavni republički tužilac RS.

Švraka je s predstavnicima MUP-a RS, Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, s tužiocima iz RS i direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goranom Zupcem juče u Palama razgovarao o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala u RS i o zaštiti policijskih službenika uključenih u istrage o "osjetljivim" predmetima.

"U ovom dijelu kada imamo dokaze i operativna saznanja, država mora agresivnije nastupiti prema izvršiocima krivičnih djela i da se pošalje poruka da se ostaci pojedinih kriminalnih grupa, koji su još ovdje prisutni, procesuiraju, da se to riješi na zakonit način", naglasio je Švraka.

Radislav Jovičić, ministara unutrašnjih poslova Republike Srpske, kazao je da su učesnici sastanka razmijenili informacije i napravili analizu o neophodnim zajedničkim aktivnostima.

"Donijeli smo zaključke, koji su samo za našu upotrebu, i napravili konkretan plan kako nastupiti u narednom periodu u borbi protiv organizovanog i privrednog kriminala u RS", izjavio je Jovičić.

Ni Jovičić ni Švraka nisu željeli govoriti o konkretnim predmetima u kojima će se osumnjičeni uskoro naći na meti policije i tužilaštava, jedino je glavni republički tužilac potvrdio konstataciju novinara da će dio zajedničke akcije obuhvatiti i slučaj "Lutka". U predmetu "Lutka" već traje suđenje u Sudu BiH Bojanu Cvijanu i ostalima optuženima za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke i za pranje novca.

Jovičić je kazao i da dobro napreduje istraga o bombaškom napadu na kuću pripadnika CJB Istočno Sarajevo, izvršenom 13. juna u Palama. Najavio je da će sastanci, poput onog jučerašnjeg, biti održani i u drugim dijelovima RS, te izrazio nadu da će im prisustvovati i predstavnici Tužilaštva BiH.

"Današnjem sastanku nije prisustvovao niko iz Tužilaštva BiH jer sam ja napravio previd i grešku pa ih nisam ni pozvao i izvinjavam se zbog toga. Biće pozvani na sljedeći sastanak, a mislim da će se odazvati je smo svi na istom zadataku", dodao je ministar unutrašnjih poslova RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije