Hronika

Usmrtio dječaka dok se trkao

Usmrtio dječaka dok se trkao
Usmrtio dječaka dok se trkao

BUŽIM - Osmogodišnji Tarik Kudelić, učenik drugog razreda osnovne škole iz Bužima, poginuo je kada ga je, u bužimskom naselju Varoška rijeka, krećući se velikom brzinom, udario audi, za čijim upravljačem je sjedio Bužimljanin Rasim Veladžić (53).

Ova saobraćajna nesreća dogodila se juče u 16.45, kada se nesretni mališan iz škole vraćao kući. 

Po nezvaničnim podacima, koje su se danas pojavile u javnosti, vozač audija se, navodno, kobnog trenutka trkao s vozačem drugog automobila.

Da li je ovo uzrok tragedije, iz policije nisu željeli da komentarišu dok se ne završi istraga. Ipak, Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, potvrdio je da se audi kretao brzinom znatno većom od dozvoljene.

On je dodao kako je prava sreća što u ovoj saobraćajnoj nesreći nije bilo više stradalih, budući da se velika grupa djece u tom trenutku kretala putem, vraćajući se iz škole.

Prema riječima očevidaca, silina udara bacila je dječaka na zid obližnje kuće, te je mališan od zadobijenih ozljeda preminuo na licu mjesta.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bužim i dežurni tužilac Tužilaštva USK, a na mjesto događaja su izašli i ekipa Doma zdravlja Bužim i Vatrogasna jedinica.

Mještani kažu da ovo nije prva nesreća s teškim posljedicama koja se dogodila na ovom putnom pravcu. Oni ističu kako su ranije pokretali nekoliko inicijativa da se postavljanjem radarske kontrole vozači primoraju da voze sporije i opreznije.

Dodaju kako je sve bilo uzaladno, te da se nemar nadležnih institucija sada naplaćuje ljudskim životima.

Mladi život je ugašen, a to je šokiralo stanovnike USK, ali i cijele BiH, koji se od nesrećnog dječaka opraštaju potresnim komentarima na društvenim mrežama. Ono što su brojni napisali "ledi" krv u venama.

"Neka toj mladoj i nevinoj duši dragi Allah podari lijepi Dženet, a njegovoj obitelji Sabur. Zaista je strašno", stoji u jednom od komentara.

U drugom komentaru stoji da nema kazne koja može da nadoknadi ovaj mladi život.

"Ali, ne mogu da shvatim da čovjek star više od 50 godina može da kroz naselje vozi tolikom brzinom, i još da se trka", navedeno je u komentaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije