Hronika

Utopio se petogodišnjak

Utopio se petogodišnjak
Utopio se petogodišnjak

KONJIC - Petogodišnji Feđa Sultanić iz Konjica utopio se sinoć u rijeci Trešanica, u mjestu Podorašac, u koju je upao sa lokalnog mosta.

Stravična tragedija dogodila se oko 19 časova, kada se dječak sa dvojicom drugova poslije igre vraćao kući njegovog djeda, kod kojeg je tokom vikenda došao sa ocem Harisom.

"Nakon igre trojica dječaka su se vraćala kući i sjela su na most, pred samim ulazom u Podorašac. U jednom trenutku, kako su ispričali mališani koji su sa Feđom bili, dječak je ustao, a potom se okliznuo i upao u Trešanicu", ispričali su mještani.

Voda je potom počela da nosi nesrećnog mališana, koji se borio kako bi doplivao do obale, ali nije uspio.

"Nestao je pod vodom i nije se jedno vrijeme pojavljivao. Kasnije ga je rijeka izbacila oko kilometar nizvodno", ističu mještani Podorašca, šokirani ovom tragedijom.

I Feđini drugovi, kako ističu naši sagovornici, sve vrijeme su pokušavali da pomognu ugroženom dječaku koji se pokušavao spasiti, ali u tome nisu uspjeli.

"Djeca koja su bila sa Feđom nisu mogla da uđu u rijeku, niti su mogla da do njega dođu obalom. Tračala su i dozivala pomoć. Najednom, njihove vapaje čuo je jedan mještanin i on je potom ugledao tijelo dječaka", tvrde u ovom mjestu.

Upravo taj mještanin, kako se saznaje, odvezao je dječaka u lokalnu bolnicu, gdje su ljekari pokušali da mu spasu život, ali reanimacija nije dala rezultate jer je srce malog Feđe prestalo da kuca.

Sanja Šurković, dežurni tužilac, kaže da su dojavu o ovoj tragediji iz bolnice u Konjicu zaprimili sinoć u 19.35.

"Policija je iz ove ustanove obaviještena da im je dovezeno dijete koje ne daje znakove života", naglasila je ona.

Malo mjesto, udaljeno pet kilometara sjeveroistočno od Konjica, šokirano je zbog ovog nesrećnog događaja.

"Ja, pravo da vam kažem, ne znam detalje, ali sam čula da je troje djece bilo blizu vode i da je taj mali upao u rijeku. Sva se naježim kada pomislim na ovu strašnu tragediju. Pred tim djetetom je život bio, a eto, kako se sudbina poigrala s njim. Golema je ovo tuga", kazala nam je jedna mještanka Podorašca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije