Hronika

Vasković ubijen ispred kafane kod Trnova

Vasković ubijen ispred kafane kod Trnova
Vasković ubijen ispred kafane kod Trnova

TRNOVO - Velibor Vasković (34) iz Istočnog Sarajeva ubijen je ispred kafane "Bistro" u selu Kijevo, opština Trnovo, a zbog ovog ubistva uhapšen je Nedim Bunar nakon što se sam predao policiji.

Ubistvo se dogodilo u četvrtak naveče, a počinjeno je iz puške M-48, koju je osumnjičeni takođe ustupio policiji.

Još niko sa sigurnošću ne može da kaže šta je uzrok ovog stravičnog čina, ali nezvanične informacije, dobijene od mještana, ukazuju da se sve dogodilo nakon problema koje su, kako tvrde, izazvali Velibor Vasković i njegov brat Dalibor.

Jedan mještanin tvrdi da su braća Vaskovići odnedavno počeli dolaziti u ovaj ugostiteljski objekat, a kobne noći, kako je dodao, čim su ušli, oko 22 sata, počeli su praviti probleme.

"Počeli su prijetiti mom rođaku da će mu zapaliti kuću, ubiti dijete. Neko od gostiju kafane prepoznao ih je i pozdravio riječima: 'Gdje ste, Vaskovići'. Oni su mu počeli dobacivati da im se ne smije tako obraćati", ističe taj mještanin.

Prema njegovim riječima, te večeri je tu bio i Bunar.

"Kada je vidio da su oni oružjem počeli prijetiti kćerki mog rođaka, izašao je i iz auta uzeo pušku. Bunar je samo htio da pomogne mom rođaku i njegovoj kćerki. Izmakao se na cestu i pucao na Vaskovića koji je izašao iz kafane. Ne bi on ni pucao da ovaj nije s pištoljem pošao za rođakom i njegovom kćerkom", ustvrdio je mještanin sela Kijevo.

Ostali mještani ne znaju mnogo o cijelom slučaju, osim što su, kako tvrde, u četvrtak naveče čuli dva pucnja.

Ispred kafane "Bistro" u petak su bila dva vozila, s tim što je jedno, pretposavlja se, automobil ubijenog, odvezla šlep-služba, a drugo je stari jugo, koji pripada osumnjičenom Bunaru.

Kod samog ulaza u kafanu još su se nalazili tragovi krvi ubijenog Vaskovića, a na stolu i stolicama bili su piće i odjeća. Pripadnici CJB Istočno Sarajevo obavljali su uviđaj, a o svemu su iz policije saopštene tek šture informacije.

Ubistvo je, kako su naveli iz policije, Operativnom dežurstvu CJB Istočno Sarajevo prijavljeno u četvrtak oko 23.30, a kako su dodali, osumnjičeni se predao kolegama iz MUP-a KS.

"Policijski službenici su od MUP-a KS preuzeli lice i predato sredstvo izvršenja i nad N.B. je izvršena kriminalistička obrada. Na licu mjesta uviđajem je rukovodio nadležni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo", naveli su iz CJB Istočno Sarajevo.

I ubijeni Velibor Vasković, ali i Bunar, policiji su poznati odranije. Vasković je ranije hicem iz pištolja ranio vlasnika jedne picerije. Njega i njegovog brata Dalibora u decembru 2011. godine ranio je Dalibor Obućina, s kojim su bili u sukobu.

Sa druge strane, Bunar je zbog ubistva robijao u zeničkom zatvoru, u kojem je pretukao jednog tadašnjeg pripadnika Al Kaide.

 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije