Hronika

Vatrogasci imali 13 intervencija, u 6 nesreća tri osobe povrijeđene

Vatrogasci imali 13 intervencija, u 6 nesreća tri osobe povrijeđene
Vatrogasci imali 13 intervencija, u 6 nesreća tri osobe povrijeđene

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, u protekla 24 sata na području Mostara, Čapljine i Neuma vatrogasci su imali 13 intervencija, registrovano je šest saobraćajnih nesreća, u kojima je troje ljudi povrijeđeno, a zabilježena je i dojava da se u koritu rijeke Bregave uz regionalnu cestu Stolac-Berkovići nalazi jedna ručna bomba.

Na području Mostara, vatrogasci su intervenisali na Fortici, u Centru II, Kosoru, Sjevernom logoru, Bačevićima i Južnom logoru. U čapljinskoj opštini, imali su intervencije na Domanovićima, u Višićima, Ševaš polju i Gabeli, te u Neumu, gdje je gorjela elektro kutija.

U šest saobraćajnih nesreća, koliko ih je bilo u protekla 24 sata, jedna osoba je zadobila teške, a dvije lakše tjelesne povrede.

U 18,33 sati iz Policijske stanice Stolac stigla je prijava da se u koritu rijeke Bregave uz regionalnu cestu Stolac-Berkovići nalazi jedna ručna bomba. Obavješten vođa Tima Mostar “A“, kao i Menadžment tim FUCZ-e Sarajevo.

Iz JP Vodovod Mostar ističu da je snabdijevanje vodom uredno, uz apel građanima na racionalniju potrošnju. Ovih dana, kao posljedica nadprosječno visokih temperatura, smanjeni su protoci na izvorištu rijeke Radobolje, kao i vodocrpilištima na području Grada Mostara, te se apeluje na potrošače na racionalno korištenje pitke vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije