Hronika

Vehabija osumnjičen za dvostruko ubistvo kod Prijedora

Vehabija osumnjičen za dvostruko ubistvo kod Prijedora
Vehabija osumnjičen za dvostruko ubistvo kod Prijedora

PRIJEDOR - Zikrija Krkić iz Trnopolja osumnjičen je da je ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48), saznaju "Nezavisne".

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi kazao nam je da je nakon vještačenja oružja i ostalih materijalnih dokaza utvrđeno da je izvršilac dvostrukog ubistva Krkić.

Osumnjičeni je nekoliko minuta iza 18 časova, kombi vozilom u pratnji specijalne policije prevezen iz Prijedora u Banjaluku gdje bi u 19.00 časova trebalo da bude predat tužilaštvu.

Mještani Trnopolja kažu da Krkić pripada vehabijskom pokretu već nekoliko godina, te da je strah i trepet za ovo mjesto.

"Krkić je bio u sukobu sa Almirom Redžić. Šta su zamjerili jedno drugom stavrno ne znam", kaže mještanin, koji je želio sotati anoniman.

Podsjećamo, policija je uhapsila četiri osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvo te oduzela određenu količinu oružja.

Balić i Redžić su ubijeni u ponedjeljak, 28. jula, nešto iza 23 časa u kafiću "San". Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnje. Ubijeni Muharem je pronađen blizu vrata, a Almir unutra kod frižidera.

Motiv ubistva osveta?

Četrdesetjednogodišnji Z.K. /41/ iz Trnopolja osumnjičen je da je 28. jula u tom mjestu ubio Muharema Balića i Almira Redžića, a, prema raspoloživim informacijama, motiv ubistva je osveta, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Radomir Dukić.

Nezvanično, riječ je Zikriji Krkiću.

Dukić je naveo da osumnjičeni svojim izgledom podsjeća na pripadnike vehabijskog pokreta i da tokom kriminalističke obrade nije negirao da je pripadnik tog pokreta.

"Kao što smo i ranije rekli, isključeni su motivi koristoljublja, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a osveta je najvjerovatniji motiv, i to osveta usmjerena prema mlađoj žrtvi", rekao je Dukić večeras novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenog pronađena je veća količina naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

"Pronađeni su i tragovi i predmeti koji su kao dokazni materijal dostavljeni na vještačenje", kaže Dukić.

Osumnjičeni je jedan od četiri lica koja su sinoć uhapšena u istrazi o teškom ubistvu, a ostala tri lica, K.A, T.M. i K.H. puštena su na slobodu.

"Istraga i dalje traje. Od samog početka istrage, pa u proteklih blizu 70 sati policija je radila danonoćno, konstantno i kontinuirano. Trpjeli smo izuzetno jake pritiske sa mnogih strana, od medija, nevladinog sektora, a naročito od političkih partija", rekao je Dukić.

On ja najavio da će se policija u narednom periodu pozabaviti svima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru, koji su svjesno obmanjivali javnost i koji su navodili istragu u pogrešan pravac.

Vezane vijesti:

Među privedenima i vehabija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije