Hronika

Velika akcija: Policije hapse narkodilere u regionu

Velika akcija: Policije hapse narkodilere u regionu
Velika akcija: Policije hapse narkodilere u regionu

BANJALUKA - MUP Republike Srpske i policijske agencije u regionu u jutarnjim časovima započele su sa velikom međunarodnom akcijom protiv pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe i narkodilera.

Akcija "Šetač" se kako saznaju "Nezavisne" odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog i genetski modifikovanom marihuanom- skankom.

Radoslav Jovičić ministar unutrašnjih poslova RS potvrdio je da se akcija sprovodi u RS, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, izjavila da je akciju pokrenuo MUP RS i da je u njoj za sada na terotoriji više zemalja uhapšeno 50 osumnjičenih dilera. U akciji je zaplijenjeno ukupno 350 kg skanka, pola kilograma heroina i veća količina naoružanja i eksploziva.

Na terenu djeluje više desetina policijskih službenika, koji su na području Sarajeva, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Bileće, Stoca, Trebinja, Ljubuškog i drugim lokacijama, lišili slobode 18 osumnjičenih a u toku su pretresi na više lokacija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U RS se kako je potvrđeno "Nezavisnim" akcija sprovodi na području Hercegovine.

Sipa uhapsila sedam lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH jutros su na području Ljubuškog, Čitluka i Stoca izvršili pretrese objekata na više lokacija i uhapsili sedam lica osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga

Akciju su izveli pripadnici Sipe u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo, a po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Ove aktivnosti dio su velike međunarodne akcije na suzbijanju trgovine opojnim drogama koja se, pod nadzorom Tužilaštva BiH, koordinisano provodi na području BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, saopšteno je iz Sipe.

Uhapšena lica privedena su u službene prostorije Sipe u Mostaru, gdje će biti podvrgnuta kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Radi zaštite interesa dalje istrage Sipa nije mogla da saopšti više informacija.

Akcije u Dubrovniku, Zagrebu i Splitu

Hrvatska policija provodi u Dubrovniku, Zagrebu i Splitu akciju usmjerenu protiv narkomafije, javlja Hrvatska-radio televizija.

Policija pretražuje kuće i objekte u Dubrovniku, a maskirani pripadnici sa automatskim oružjem nalaze se na dubrovačkim i zagrebačkim ulicama.

Akcija na dubrovačkom području počela je u 5.00 časova i navodno predstavlja završetak velikog kriminalističkog istraživanja koje se provodi već duže vremena.

Prema nezvaničnim saznanjima, u toku je pretres stana poznatog ultimat fajt borca iz Dubrovnika Ajlina Ahmića-Iće.

Hrvatski mediji javljaju da koordinisana akcija traje i u BiH, Crnoj Gori i Albaniji.

Deset uhapšenih u Crnoj Gori

Deset osoba uhapšeno je Crnoj Gori u međunarodnoj policijskoj akciji s ciljem suzbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge.

Ova lica uhapšena su u Ulcinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i Cetinju, javljaju crnogorski mediji.

Akcija je počela rano jutros, a policija je u isto vrijeme upala na više lokacija u više gradova Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije