Hronika

Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene tri osobe

Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene tri osobe
Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene tri osobe

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas u Sarajevu Mirzu Hatića, koji je osumnjičen za krivično djelo iznuda, kao i njegovu suprugu Lejlu, te Hilmiju Garibovića.

Hatić je hapšen i ranije zbog različitih krivičnih djela, a javnosti je poznat i po rušenju krsta na Zlatištu. I Garibović je ranije hapšen zbog iznude i zelenaštva, navode federalni mediji. 

Akciju su u Ulici Klulovića izveli pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

"Tačno je da je moj klijent Mirza Hatić uhapšen u hotelu `Bosnia`, a pored njega je pronađeno 50.000 evra. Moj klijent tvrdi da to nije njegov novac", rekao je federalnim medijima Omar Mehmedbašić, Hatićev advokat.

Mehmedbašić je naveo da je Hatić tokom hapšenja zadobio povrede lica, jer je pao, dodavši da je u toku pretres stanova i automobila koje koristi Hatić.

Zbog ove akcije saobraćaj u centru grada je bio usporen, dok je Ulica Kulovića u potpunosti bila blokirana. 

Hatić je uhapšen u decembru prošle godine zbog sumnje da je od gosta ugostiteljskog objekta "Kazino" u hotelu "Holidej in" oteo o 20.000 KM, ali je ubrzo pušten iz pritvora, jer je oštećeni dao izjavu da ga nije on napao. 

Garibović je hapšen 2009. godine zbog iznude i zelenaštva, jer je 2006. i 2007. godine u nekoliko navrata posudio 60.000 KM uz kamatu od deset do 30 odsto jednoj osobi. 

Osumnjičeni je oštećenom prijetio smrću, kako bi stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 KM, koje mu je oštećeni isplatio do oktobra 2009. godine. 

Garibović je i jednom stranom državljaninu u septembru 2008. godine posudio 80.000 maraka sa kamatnom stopom od deset odsto. Oštećeni je Gariboviću po osnovu kamate vratio 120.000 KM, a glavnica je ostala neisplaćena. 

On je prijetio smrću i ovom oštećenom i njegovoj porodici zbog neisplaćivanja glavnice, a oduzeo im je i automobil prisilivši oštećenog da potpiše kupoprodajni ugovor. 

Kako je tada saopšteno iz Federalne uprave policije, osumnjičeni je prijetio smrću i jednoj ženi, jer je smatrao da je u vezi sa stranim državljaninom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije