Hronika

Trebinje : Vatra progutala napušteni voćnjaka (FOTO, VIDEO)

Trebinje : Vatra progutala napušteni voćnjaka (FOTO, VIDEO)
Trebinje : Vatra progutala napušteni voćnjaka (FOTO, VIDEO)

TREBINJE – Sedam do osam hektara napuštenog višnjika u Trebinju izgorjelo je juče popodne u požaru koji je zahvatio suvu travu i suva stabla višanja.

„Požar je u jednom momentu zaprijetio da pređe na drugu stranu magistralnog puta, pa smo zaustavili i saobraćaj na oko pola sata, a da se to desilo, požar bi tek tada  zaprijetio kućama. Blagovremenom intervencijom smo ga uspjeli zaustaviti i ugasiti vatru koja je bila nošena vjetrom pa nam nije bilo nimalo lako“, kazao je Danko Vuković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje nakon što se sa svojim vatrogascima oko sat vremena borio sa stihijom.

Iako su voćke u potpunosti izgorjele šteta je nikakva, jer su stabla višanja odavno osušena, a Agrofin koji bi trebao gazdovati voćnjakom vlasnik je, kako kaže direktor ove firme Dragan Anđelić, samo stabala, dok dvije godine čekaju da im Vlada dodijeli koncesiju na zemlju.

Pretpostavlja se da je vatra namjerno zapaljena, da li nepažnjom šetača ili je zapaljena zbog napasanja stoke i mlade trave koja će niknuti nakon ovog požara, što je nerijedak uzrok požara u Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije