Hronika

Video-snimak otkriva detalje o tuči učenika

Video-snimak otkriva detalje o tuči učenika
Video-snimak otkriva detalje o tuči učenika

TUZLA - Tuča dvojice maloljetnih učenika Turističko-ugostiteljske škole iz Tuzle, koja je za epilog imala teške tjelesne povrede jednog od njih, bit će na dnevnom redu sjednice Nastavničkog vijeća koje će odlučivati o daljoj sudbini vinovnika incidenta.

Jasmin Imamović, direktor škole, kaže da je razgovarao sa roditeljima i resornom ministricom te da će pregledati snimak video-nadzora u školi koji bi mogao otkriti kako je došlo do tuče učenika prvog razreda Turističko-ugositeljske škole, nakon koje je usljed zadobijenih povreda jednom od njih na UKC Tuzla operativnim zahvatom odstranjen testis.

Također, MUP TK i Kantonalno tužilaštvo sprovode detaljnu istragu, saslušavaju svjedoke, nakon čega će se znati kako će tretirati događaj od prošlog četvrtka.

"O događaju sam obaviještena i izdala određene naredbe. Čekamo rezultate vještačenja i policijski izvještaj kako bismo mogli preduzeti dalje mjere", kaže Anela Garčević, kantonalna tužiteljica.

Nastavničko vijeće iste škole je prije dvije godine zbog tuče i nanošenja povreda preklopnim nožem isključilo jednog od učenika iz daljeg obrazovnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije