Hronika

Vlasnik zaključao izrešetan kafić i otišao kući?

Vlasnik zaključao izrešetan kafić i otišao kući?
Vlasnik zaključao izrešetan kafić i otišao kući?

SARAJEVO - Edin Hrnjić (34), Alen Gadžo (23), Muamer Sinanović (30) i Adis Gerin (32) uhapšeni su zbog pucnjave koja se desila juče pet minuta iza ponoći na Trgu heroja u sarajevskom naselju Hrasno ispred ugostiteljskog objekta Fortuna.

Pored njih četvorice, priveden je i korisnik objekta Daut Strujić (40), rođen u Pljevljima, a nastanjen u Sarajevu, jer nije prijavio krivično djelo. Svi oni su nakon saslušanja pušteni na slobodu, piše Oslobođenje.

Oružje pod golfom

Nakon što su građani obavijestili policiju o pucnjavi, patrola je izašla na mjesto događaja i zatekla Hrnjića, Gadžu i Sinanovića. Tokom razgovora oni su policajcima rekli da su se nalazili u ugostiteljskom objektu Fortuna i da su na njih pucale dvije osobe iz pištolja i automatske puške. Ubrzo je na mjesto događaja došao i Adis Gerin tražeći nešto, pa je i on lišen slobode, te sa ostalima predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema riječima stanara Trga heroja koji su čuli pucnjavu, navodno su dvije osobe pucale na kafić, a potom kalašnjikov bacili u kontejner. Istraga će utvrditi ko je automatsku pušku s okvirom izvadio iz kontejnera i bacio pod VW golf, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini mjesta događaja.

Interesantno je bilo ponašanje vlasnika kafića Fortuna.

On je policiji ispričao da je nakon što mu je kafić izrešetan, zaključao ugostiteljski objekat i otišao kući umjesto da obavijesti policiju. Strujić je također priveden zbog neprijavljivanja krivičnog djela, te predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Otisci i parafinske rukavice

S obzirom na to da je pronađena automatska puška iz koje je pucano, uzimanjem otisaka s tog oružja trebalo bi biti utvrđeno ko je pucao.

Motiv pucnjave za sada nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije