Hronika

Vlasniku Petog neplana prijete smrću

PRIJEDOR - Željko Romanić, prijedorski biznismen i vlasnik kompanije "Peti neplan", tvrdi da je izložen prijetnjama smrću i lažnim dojavama o postavljenim bombama u njegovom ugostiteljskom objektu "Neplan" u Omarskoj.

On kaže da mu sve prijetnje dolaze od jednog čovjeka, čiji identitet zna i koji je mještanin Omarske, te da ga je uredno prijavljivao policiji.

"Taj čovjek je samo tokom prošlog mjeseca čak u tri navrata lažno prijavio da mi je u ugostiteljskom objektu postavljena bomba. On je to i priznao policiji koja je rasvijetlila sve slučajeve o lažnim eksplozivnim napravama u mom ugostiteljskom objektu, ali se taj opasan momak i dalje slobodno šeta mjestom u kojem živim i radim", govori Romanić.

Ističe da mu je lažnim prijavljivanjem navodnog postavljanja eksploziva u restoran i disko klub učinjena velika šteta.

"Prije svega jer je on to činio uglavnom vikendom i to subotama kada se održavaju svadbe i kada radi i disko bar. Možete zamisliti kako je kada policija koja zaprimi takvu prijavu u kasnim večernjim satima, istjera oko 1.000 ljudi na ulicu i osoblje restorana da bi pregledala objekat, a meni se to dogodilo čak tri puta u proteklom mjesecu", kaže Romanić.

On tvrdi da taj, kako ga naziva, "žestoki i krajnje opasni momak", već duže vrijeme prijeti smrću njemu i njegovoj porodici.

Romanić dodaje da je pozvao i predstavnike lokalne vlasti i svih nadležnih institucija da se pozabave slučajem lažnog prijavljivanja bombi i prijtenjama.

Radomir Dukić, vršilac dužnosti načelnika SJB Prijedor, kaže da su pripadnici iz Policijske stanice Omarska nakon operativnog rada utvrdili da je lažne dojave o postavljenim bombama u "Neplanu" uputio zaista mještanin Omarske.

"Lice V.M. iz Omarske priznalo je da je tokom prošlog mjeseca u tri navrata lažno prijavilo ovo krivično djelo, a kao motiv je navelo da mu je u ranijem periodu vlasnik 'Neplana' zabranio ulazak u svoj ugostiteljski objekat. Izvještaj protiv V.M. ćemo kompletirati i do kraja ove nedjelje predati nadležnom tužilaštvu", ističe Dukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije