Hronika

Vučkoviću smanjena kazna za pokušaj ubistva bivše djevojke

Vučkoviću smanjena kazna za pokušaj ubistva bivše djevojke
Foto: N.N. | Vučkoviću smanjena kazna za pokušaj ubistva bivše djevojke

BANJALUKA - Goranu Vučkoviću (44), iz gradiškog mjesta Seferovci, koji je prvostepeno osuđen na 11 godina zatvora za pokušaj ubistva svoje bivše djevojke Suzane Prerad (35), a koja je teško ranjena u eksploziji bombe, kazna je smanjena na osam godina, potvrđeno je "Nezavisnim".

Vrhovni sud RS, naime, odbio je kao neosnovanu žalbu okružnog javnog tužioca, i djelomično uvažio žalbu Vučkovićevog branioca.

Prethodno je u junu ove godine Vučkovića na 11 godina osudio Okružni sud u Banjaluci.

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, po kojoj je Vučković, dakle, proglašen krivim, on je u julu prošle godine u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pokušao ubiti Preradovu, jer nije željela da s njim obnovi vezu.

Kako je navedeno, pred ulazna vrata stana svoje bivše djevojke ostavio je kesu s natpisom "Za Suzanu", u koju je stavio jedan čips namijenjen njenoj kćerki, hepo kocke za vatru, malo sitnih drva za potpalu i maskiranu ručnu bombu M52, koju je posebno uvio u koru od drveta.

On je, kako je navedeno u optužnici, bombu bivšoj djevojci ostavio u julu, a prethodno je u junu tri puta dolazio u kuću Preradove, ostavljajući utisak da je sve u redu i da joj ništa ne zamjera.

Bombu je, dakle, uvio u koru drveta i tako je prikrio da Preradova nikako nije mogla znati za nju, a pritom joj je ostavio i cedulju s porukom "Od druga, poz", računajući da će ostavljenim porukama potvrditi povjerenje djevojke u bezazlenost poklona.

"Znao je da će oštećena kad-tad ostavljeni 'poklon' upotrijebiti za potpalu vatre i da će bomba pod uticajem vatre eksplodirati, što se i desilo kada je je ona 16. jula, oko 16.30, zbog izuzetno hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć u dnevnom boravku stana", navedeno je u optužnici.

Nesrećna djevojka potom je potpalila, a kasnije i doložila vatru, kada je, kleknuvši ispred peći, ručna bomba M52, koju je naložila, eksplodirala.

"Usljed eksplozije, dijelovi peći i bombe su oštećenoj nanijeli teške povrede u vidu eksplozivne rane u regiji lica i razderno-nagnječnu ranu lijeve šake s opekotinama tog dijela ruke", stoji u optužnici.

Preradova je, inače, razvedena i ima maloljetnu kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije