Hronika

Za 20 sekundi oteo pazar s pumpe

Za 20 sekundi oteo pazar s pumpe
Za 20 sekundi oteo pazar s pumpe

BANJALUKA - Policija traga za nepoznatim razbojnikom koji je u utorak opljačkao benzinsku pumpu "Nestro petrol" u Banjaluci i odnio oko 1.600 maraka.

Policiji je razbojništvo prijavljeno oko 21.10 u Ulici Krajiških brigada na banjalučkom tranzitu, a  pljačkaš je na očigled nekoliko prolaznika i vozača krenuo po svoj plijen.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je da je razbojnik, s fantomkom na glavi i pištoljem u ruci, ušao u objekat. U trenutku pljačke bilo je troje radnika, od kojih je razbojnik zatražio da mu predaju pazar.

"Prišao je pultu gdje se nalazi kasa i od radnika zatražio da mu preda novac, što je on iz straha i učinio. Promrmljao je  nešto kroz fantomku, uzeo novac i otišao", kazao je naš izvor, ističući da je pljačka trajala manje od dvadesetak sekundi.

"Nezavisnim" je potvrđeno da su oružanu pljačku zabilježile bezbjednosne kamere na benzinskoj pumpi te da je snimke izuzela policija kako bi utvrdila identitet razbojnika.

Razbojnik je, najvjerovatnije, došao pješice iz naselja Sime Matavulja, u kom pravcu je i pobjegao nakon pljačke.

O pljački je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banjaluka, koje je naredilo sprovođenje detaljne istrage u cilju otkrivanja identiteta razbojnika.

Ovaj objekat "Nestro petrola" bio je na meti pljačkaša i 31. decembra, a policija još traga za razbojnicima. 

Tada su dvojica razbojnika prijeteći pištoljem od radnika otele pazar od oko 22.000 maraka.

Oni su, kao i gore navedeni razbojnik, došli sa zadnje strane objekta pumpe maskirani kapama fantomkama, a obojica su imali pištolje u rukama. Kada su ušli u objekat, u njemu je bilo nekoliko kupaca i oni su im odmah naredili da legnu na pod. Od radnika su tražili da im predaju pazar, što su oni iz straha i uradili.

U trenutku pljačke u objektu su bila tri kupca i jedan radnik. Još dvojica radnika bila su ispred pumpe. Tokom pljačke jedan muškarac je pokušao da uđe u pumpu, jer nije primijetio šta se dešava. Kada su pljačkaši uzeli novac, pobjegli su prema naselju Sime Matavulja.

Takođe, u avgustu prošle godine iz ove pumpe u Ulici Manjačkih ustanika u Banjaluci pljačkaši su odnijeli oko 1.350 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije