Hronika

Za informacije o ubici nude 50.000 KM

Za informacije o ubici  nude 50.000 KM
Za informacije o ubici nude 50.000 KM

VITEZ - Udruga poslodavaca Vitez će platiti čak 50.000 maraka onome ko ponudi informaciju koja će pomoći u pronalasku ubice Joze Kafadara iz Viteza.

Kafadar, poznati preduzetnik i član pomenutog udruženja, likvidiran je 27. maja ove godine na porodičnom imanju u selu Šušanj, na granici opština Zenica i Travnik. Iz Udruga poslodavaca Vitez saopšteno je da su se nakon maksimalne moralne podrške porodici Kafadar odlučili na jedan veliki korak s ciljem da što prije bude pronađen ubica.

"Pozivamo sve osobe koje imaju korisne informacije o ovom kaznenom djelu da se jave na broj 061/405- 402. Identitet dostavljača informacije bit će apsolutno zaštićen", navode u saopštenju.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kanotna (ZDK) kazali su da još nije poznat identitet osoba koje su izvršile krivično djelo ubistvo.

"Nema novih detalja koji bi ukazivali na pronalazak počinioca", potvrdila nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

U toku dosadašnje istrage, koju vode zajednički timovi FUP-a i MUP-a ZDK, saslušano je nekoliko osoba. Među njima su, navodno, bili otac i sin, koji su nakon poligrafskog ispitivanja pušteni na slobodu.

Podsjećamo, nepoznati ubica ili više njih izrešetali su Kafadara sa više hitaca iz automatske puške u trenutku dok je jahao konja. Nakon što je pao na zemlju, "ovjerili su" ga sa još dva metka u leđa.

Prema izjavama komšija, prije pucnjave čule su se Jozine molbe za život upućene ubici: "Nemoj me ubiti, nemoj me ubiti, molim te!"

Sa druge strane, motiv ubistva je i dalje nejasan, budući da je Kafadar bio omiljen među mještanima.

"Bio je to divan čovjek i komšija. Ako nije mogao pomoći, sigurno nikome nije ni odmogao. Svi su još u šoku, ali i u strahu", kazale su tada njegove komšije. Inače, u vlasništvu porodice Kafadar je više preduzeća, među kojima su najpoznatija CM, odnosno "Cosmetic Market", i "Ovnak", u sklopu kojeg je lanac prodavnica mješovite robe, ali i auto-salon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije